Skip to main content
gruppe mennesker står utenfor nye elbiler som skal brukes av Otera Traftec
Nye spesialtilpassede elbiler til Otera Traftec. Fv. Erik Torjesen (Statens vegvesen), Tone Lommrud Hansen, Bjørn Erik Norman, Per Langemyr og Øystein Stebekk (Otera Traftec) og Børre Zeiffert og Leif Erik Vik (Bertel O. Steen)

Seks spesialtilpassede el-biler til Otera Traftec

10. august 2021

Otera Traftec leaser seks spesialtilpassede Kia E-Soul som er bygget om fra personbil til varebil av Bertel O. Steen.

Elbilene brukes når Otera Traftec drifter og vedlikeholder elektriske anlegg i tunneler og veilys for Agder Fylkeskommune og Statens vegvesen. Statens vegvesen krever at minimum 50 prosent av bilene som brukes i denne kontrakten skal være nullutslippsbiler.

– I Otera Traftec skal vi ha en positiv og bærekraftig utvikling. Vi ønsker å være med å bidra og ha en større andel klimavennlige kjøretøy, men det blir dyrt og dermed reduseres konkurranseevnen. Utfordringen i dag er blant annet rekkevidden, lasteevne og tilhengervekt. Vi følger spent utviklingen og håper på mer passende og økonomivennlige elbilløsninger om ikke så altfor lenge, sier daglig leder i Otera Traftec, Øystein Stebekk.

I forbindelse med kontrakten i Agder vil det installeres syv ladepunkter for de nye elbilene. Disse vil monteres i nærheten av tekniske bygg i tuneller hvor bilene kan lade mens montørene utfører arbeidsoppgaver.

– Vi er svært fornøyde med hvordan disse bilene er blitt tilpasset til vårt bruk, og ser frem til å få prøvd de ordentlig ut, sier Tone Lommerud Hansen, avdelingsleder Agder i Otera Traftec.

Ti prosent av bilparken til Otera Traftec består nå av el-biler.