to menn smiler i kamera etter signert kontrakt
På bildet: Anders Gaudestad, konserndirektør marked i Agder Energi (t.h) og Jan Tore Klemmetsen, konsernsjef Roadworks signerer avtale om eierskap i Otera AS. Foto: Agder Energi

Roadworks styrker satsingen på elkraft og samferdsel

11. desember 2019

Roadworks forsterker posisjonen innen elkraft/energi og samferdsel ved å samle virksomheten under merkevaren Otera, og viderefører samarbeidet med Agder Energi.

– Norge er ledende i arbeidet med å skape et elektrifisert samfunn. Roadworks etablerer nå en bransjeleder som skal være med på å gjøre jobben. Vår kjernekompetanse i Otera er utbygging, drift og vedlikehold av elektroteknisk infrastruktur som samfunnet er avhengig av, sier Jan Tore Klemmetsen, konsernsjef i Roadworks.

Roadworks, som består av en rekke datterselskaper, har hatt en god utvikling siden etableringen i 2015. Konsernet har vokst fra 380 millioner i 2015 til 1,9 milliarder i omsetning i 2019. Sammen med Agder Energi etablerer vi nå Otera AS som et nytt eierselskap for både Otera Infra og Traftec. Otera AS vil eie 100% av begge selskapene. Roadworks AS blir majoritetseier i Otera AS med 80,5 % mens Agder Energi AS vil eie 19,5 %. Avtalen ble signert 6. desember og transaksjonen forventes gjennomført før nyttår.

– Vi har ambisiøse planer for Otera. Selskapet består i dag av 400 ansatte med kjernekompetanse innenfor energi og samferdsel og vil i 2019 omsette for over 1 milliard. Selskapet har bred geografisk tilstedeværelse i Sør-Norge, forteller Klemmetsen.

– Vi er fornøyd med at Agder Energi vil være med på denne reisen sammen med Roadworks. Sammen er vi gode eiere som vil fortsette å utvikle Otera videre. Ved å samle elektrokreftene under samme merkevare skal vi fortsette å vokse, tiltrekke oss flere dyktige mennesker og være en langsiktig samarbeidspartner for våre kunder, avslutter Klemmetsen.

Otera Traftec AS

Bjørumsvegen 27
4820 Froland
Norge

Otera Infra AS

Stemmane 4C
4636 Kristiansand
Norge