Skip to main content
to menn smiler i kamera etter signert kontrakt
På bildet: Anders Gaudestad, konserndirektør marked i Agder Energi (t.h) og Jan Tore Klemmetsen, konsernsjef Roadworks signerer avtale om eierskap i Otera AS. Foto: Agder Energi

Roadworks styrker satsingen på elkraft og samferdsel

11. desember 2019

Roadworks forsterker posisjonen innen elkraft/energi og samferdsel ved å samle virksomheten under merkevaren Otera, og viderefører samarbeidet med Agder Energi.

– Norge er ledende i arbeidet med å skape et elektrifisert samfunn. Roadworks etablerer nå en bransjeleder som skal være med på å gjøre jobben. Vår kjernekompetanse i Otera er utbygging, drift og vedlikehold av elektroteknisk infrastruktur som samfunnet er avhengig av, sier Jan Tore Klemmetsen, konsernsjef i Roadworks.

Roadworks, som består av en rekke datterselskaper, har hatt en god utvikling siden etableringen i 2015. Konsernet har vokst fra 380 millioner i 2015 til 1,9 milliarder i omsetning i 2019. Sammen med Agder Energi etablerer vi nå Otera AS som et nytt eierselskap for både Otera Infra og Traftec. Otera AS vil eie 100% av begge selskapene. Roadworks AS blir majoritetseier i Otera AS med 80,5 % mens Agder Energi AS vil eie 19,5 %. Avtalen ble signert 6. desember og transaksjonen forventes gjennomført før nyttår.

– Vi har ambisiøse planer for Otera. Selskapet består i dag av 400 ansatte med kjernekompetanse innenfor energi og samferdsel og vil i 2019 omsette for over 1 milliard. Selskapet har bred geografisk tilstedeværelse i Sør-Norge, forteller Klemmetsen.

– Vi er fornøyd med at Agder Energi vil være med på denne reisen sammen med Roadworks. Sammen er vi gode eiere som vil fortsette å utvikle Otera videre. Ved å samle elektrokreftene under samme merkevare skal vi fortsette å vokse, tiltrekke oss flere dyktige mennesker og være en langsiktig samarbeidspartner for våre kunder, avslutter Klemmetsen.