Skip to main content
På bildet fv. Ove Midtenget, daglig leder i Oppland Elektro og Aslak Andersen, daglig leder i Otera Infra.

Otera Infra kjøper Oppland Elektro

15. oktober 2021

Otera Infra forsterker posisjonen innen elkraft, samferdsel og telecom ved kjøpet av Oppland Elektro.

– Vi kjøper Oppland Elektro slik at vi står enda sterkere for å bygge samfunnskritisk infrastruktur og møte etterspørselen til elektrifiseringen av Norge. Oppland Elektro sin posisjon, erfaring og kompetanse tilfører nye, og utfyller eksisterende tjenester innenfor forretningsområdene elkraft, samferdsel og telecom, sier Aslak Andersen, daglig leder i Otera Infra.

Otera sin kjernekompetanse er utbygging, drift og vedlikehold av samfunnskritisk infrastruktur.

Oppland Elektro har hovedkontor i Gausdal og avdelingskontor på Gjøvik noe som gjør at Otera Infra nå også får kontorer i Innlandet fylke. Fra før har Otera Infra kontorer i Agder, Møre og Romsdal, Vestfold og Telemark, Viken og Vestland.

– Vi ser fram til å bli en del av Otera/Roadworks-familien. Oppland Elektro vil bestå som eget selskap, og skal fortsette å betjene våre trofaste kunder med vår kjernekompetanse. Sammen med Otera Infra og de andre selskapene i gruppen vil vi styrke både kompetanse og kapasitet, og vi vil få tilgang til systemer og fellestjenester som forenkler hverdagen for våre ansatte, sier Ove Midtenget, daglig leder i Oppland Elektro.

Oppland elektro utfører oppdrag over hele landet og dette vil styrke satsingen til Otera Infra med et nasjonalt nedslagsfelt. Avtalen ble signert 14. oktober. Gjennomføring av oppkjøpet forbeholdes at Konkurransetilsynet godkjenner transaksjonen.

– Vi har ambisiøse planer for Otera Infra, vi er godt etablert i Sør-Norge og med dette oppkjøpet eskalerer vi satsingen videre som vi har gjort flere steder i Norge. Vi vil med dette kjøpet styrke vår satsing spesielt på arbeid med regionalnett og sentralnett. Norge står i fremste rekke når det kommer til elektrifisering og vi skal gjøre vårt for å møte den etterspørselen som blir et resultat av dette, avslutter Aslak Andersen.

For mer informasjon

Aslak Andersen, daglig leder, Otera Infra
M 926 13 701 | aslak.andersen@otera.no

Ove Midtenget, daglig leder, Oppland Elektro
M 913 39 633 | ove@oppland-elektro.no

——-

Om Otera Infra
Otera Infra AS er blant landets ledende tekniske entreprenører innen elkraftmarkedet. Selskapet har rundt 270 ansatte med hovedkontor i Sørlandsparken i Kristiansand. Otera Infra har avdelingskontor i Agder, Møre og Romsdal, Vestfold og Telemark, Viken, Vestland, og nå også i Innlandet. Otera Infra er en del av Otera AS som eies av Roadworks (80,5 prosent) og Agder Energi (19,5 prosent), og har hovedkontor i Kristiansand.

Om Oppland Elektro
Oppland Elektro AS ble etablert i 2004, og tilbyr tjenester innen bygging av vei- og flomlysanlegg, linje- og kabeloppdrag for netteiere, tradisjonell installasjon samt elektro-, stål- og komponentmontasje i kraft- og trafostasjoner, og utbygging av mobil- og kringkastingsnettet i Norge. Selskapet har hovedkontor på Segalstad Bru i Østre Gausdal, og et avdelingskontor på Gjøvik. Oppland Elektro har 70 ansatte.