ladestasjon_sorlandsparken_1240-(1)
- Jeg vil gjerne ha flere slike jobber, sier Oteras Ebbe Petersen (t.v.), som stod for elektroarbeidet knyttet til den nye ladestasjonen ved OBS i Sørlandsparken. Steffen Hansen har ansvaret for ladestasjoner i Otera.

Otera har levert ny ladestasjon

En av Sørlandets største ladestasjoner for el-biler er nylig åpnet. Otera har gjort alt elektroarbeid.

I slutten av august åpnet ladestasjonen på Sørlandssenteret, like utenfor Kristiansand. Her finner el-bilistene hele ti ladere til ulike el-biler.

- Ladestasjonen er den andre vi leverer på Sørlandet i løpet av kort tid. Vi ser ladestasjoner som et voksende marked, og et marked vi vil være aktive i, sier Per Mikalsen, direktør for samferdsel i Otera Infra.

GRØNN KONTAKT
Ladestasjonene på Sørlandet er gjort på oppdrag fra Grønn Kontakt, en nasjonal operatør som tilbyr lading langs veien, på arbeidsplasser, parkeringsplasser og i sameier.


- Vi har en god dialog med Grønn Kontakt og vil gi tilbud på flere ladestasjoner på og utenfor Sørlandet, sier Per Mikalsen.

Grønn Kontakt drifter i dag mer enn 100 ladestasjoner fra Søgne i sør til Tromsø i nord.

- Vi utvider stadig nettet vårt. Bare i 2017 bygger vi ut 82 nye ladestasjoner, sier utbyggingssjef Daniel Johansson i Grønn Kontakt.

Den vanligste ladestasjonen inneholder to hurtigladere og én fleksilader, og koster omtrent 1 million kroner å bygge.

Grønn Kontakt eies av 23 kraft- og nettselskaper fra hele Norge. Selskapet har hovedkontor i Kristiansand, samlokalisert med Agder Energi, som er en av hovedeierne.