Skip to main content
serie av bilder av mørkhåret kvinne i arbeidsklær med hjelm

Lærling i Otera Traftec: endelig er fagbrevet i boks

15. juli 2022

Otera Traftec ønsker å utvikle neste generasjons montører, og satser stort på lærlinger. Hilde Christine Edlund er en av Otera Traftec sine lærlinger som har fullført sin lærlingtid og fått fagbrev som elektriker.

For syv år siden begynte Hilde i Otera Traftec sin Rogalandsavdeling, hvor hun startet på lageret før hun ble med kollegaene ut på ulike prosjekter.

– Per Langemyr, som da var avdelingsleder i Rogaland, valgte å satse på meg. Det satte jeg utrolig pris på, og da måtte jeg bevise at det var et godt valg for her ville jeg jo bli, forteller Hilde smilende.

Fagbrev i voksen alder

Det var en kollega som oppmuntret Hilde til å ta fagbrevet som voksenlærling. Voksenlærlinger har mer arbeidspraksis, og selve lærlingeløpet tok tre år og tre måneder for Hilde.

– Jeg måtte jo ta eksamen for VG1 og VG2 så det er viktig å kunne teorien. Nærmere eksamenstid fikk jeg en dag i uken til å jobbe med forberedelser, men det er klart det var krevende. Takk og lov for at jeg er sta, sier Hilde.

En som er opptatt av lærlingene i Otera Traftec er daglig leder Øystein Stebekk.

– Jeg er så utrolig stolt av alle lærlingene vi har i selskapet, og selvfølgelig ekstra gøy når de består fagprøvene med glans. Likevel, spesielt moro med de to kvinnelige lærlingene vi har hatt som begge er blitt montører og har bestått fagprøven, forteller Øystein.

Synlig sluttresultat

Noe av det Hilde liker aller best med å være elektriker i Otera Traftec er at sluttresultatet er så synlig. Hun liker spesielt godt å være med på prosjekter fra start til slutt.

– Når jeg er ute kjører og passerer områder der vi har jobbet på prosjekter eller kanskje fikset veilyset dagen før – da blir jeg så stolt. Ikke minst – så er det enkelt å vise frem og forklare arbeidet sitt til andre. Det gir en god følelse å vite at man jobber med noe som også gagner samfunnet, forteller Hilde.

Gode kollegaer

En av grunnene til at Hilde trives så godt i jobben er at det er varierte dager. Hun synes også det er helt greit at alle de andre montørene er menn. Det blir litt enklere sånn. En av oppgavene derimot som er litt tyngre og ingen storfavoritt er kabeltrekking.

– Kabeltrekking er tungt, men det varer jo ikke evig. Alle oppgaver blir jo kjekke når du har trivelige kollegaer rundt deg. Vi er et godt team og jeg stortrives på jobb, avslutter Hilde.