Skip to main content
fire elkraftmontører ved strømmaster i vinterlandskap

Hektisk helg for drift- og vedlikeholdsavdelingen i Otera Infra

27. januar 2021

Over 30 montører fra Otera Infra var i sving gjennom helgen i Sirdal og nabokommunene for å løse strømbruddet i forbindelse med uværet.

Første melding om strømbruddet kom natt til fredag. Store nedbørsmengder i form av tung snø samt kraftig vind gjorde at rundt 3500 husstander i Sirdal var uten strøm i nær to døgn. Klokken ti lørdag kveld var strømmen tilbake i alle hus.

– Agder Energi Nett er meget fornøyd med Otera Infra sin gjennomføring av feilrettingsarbeidet under særdeles krevende værforhold der det i lange perioder ikke var noen kommunikasjonsmuligheter. Samarbeidet mellom selskapene og ressursene fungerte utmerket i alle ledd fra det operative til det strategiske og overordnede igjennom hele feilsituasjonen. Agder Energi Nett retter en stor takk til alle ressursene fra Otera som var involvert i feilsituasjonen, sier Jon Larsen-Frivoll, Seksjonsleder Innkjøp og IKT, Agder Energi Nett AS.

Søndagen gikk med til å fortsette jobben med å reparere strømnettet. Det er fremdeles oppretting etter feilene som blir jobbet med kommende uke. Otera Infra avsluttet beredskapssituasjonen mandag morgen klokken 09 og er godt fornøyd med resultatet.

– Det har ikke vært personskader, og vi har levert raskt og av god kvalitet på våre tjenester. Ikke minst klarte vi å få strømmen tilbake tidligere enn forventet, sier Geir Olav Uppstad, avdelingsleder i drift og vedlikehold.