Skip to main content

Grønt skifte: Otera Infra bytter til nye LED lamper på E18 mellom Grimstad og Kristiansand

26. mars 2021

I disse dager blir det byttet i overkant av 1900 lamper på strekningen mellom Grimstad og Kristiansand.

Det er nye moderne LED lamper som gjør at veistrekningen blir bedre opplyst på kvelds- og nattestid. Utskiftningen av lampene har forgått i etapper, og alle koplinger og sikringer i mastene er også byttet ut.

I tillegg til en bedre opplyst vei får vi også en god effekt for miljøet. Utslippene går i overkant ned 500.000 kilowattimer – noe som tilsier et årlig utslipp på 160 tonn med CO₂, forteller Jan Sigvart Walle, daglig leder for Agder OPS Vegselskap AS, til Agderposten.

Agder OPS Vegselskap AS har ansvaret for E-18 mellom Grimstad og Kristiansand frem til 2034. Otera Infra håndterer drift og vedlikehold på strekningen i samme tidsrom.

– Foruten en natt der omkjøringsveien ikke kunne brukes på grunn av dårlig vær, så har denne jobben gått som planlagt. Vi ligger nå en uke før skjema takket være våre dyktige medarbeidere. Vi er stolte over at anlegget nå vil gi bedre lys samtidig som det er et mer bærekraftig alternativ, sier Aslak Andersen, daglig leder i Otera Infra.

Arbeidet som startet i februar er ventet ferdig nå til påske, og er beregnet til å koste mellom 7 og 9 millioner kroner.