ren_metodedager_otera_2443-(1)
Stein Ingve Sira (t.v.) og Emil Guttormsen gjorde sakene bra under NM for energimontørlærlinger i Drammen.

Sterk NM-innsats av Otera-lærlingene

Det ble ingen medaljer, men Otera-lærlingene Emil Guttormsen og Stein Ingve Sira gjorde en god figur i NM for energimontørlærlinger.

Det finnes ikke mange norgesmesterskap der det forslitte sportsuttrykket ”Spenningen var til å ta og føle på” passer bedre enn under NM for energimontørlærlinger. Der er AUS – Arbeid under spenning – en av finaleøvelsene.

Men bare det å delta i NM bød også på spenning for lærlingene.

- Jeg blir jo stresset når det sitter en fyr med notatblokk og kikker på meg hele tiden! sier Stein. For mens han og de andre finalistene hang i stolpen, satt en dommer fra Norsk energifagsenter på bakken under og noterte flittig.

I tillegg til arbeid under spenning, bestod NM-øvelsene av endeavslutning på lavspentkabel og tilkobling i skap, høyspent endeavslutning og nedfiring av kollega (dukke) fra mast. Finalistene måtte også besvare ti spørsmål som omhandlet forståelse av forskrift, samt feilsøke i en trafo.

20 I FINALEN
Bare 20 av godt over 100 lærlinger fra hele landet klarte å kvalifisere seg til NM-finalen i Drammen. Det var første gang Otera hadde finalister.

- Når jeg ser på hvordan de andre arbeider, så skjønner jeg at det er mange flinke folk her. Jeg synes selv jeg gjorde det bra og fikk til det jeg skulle. Dessverre holdt det ikke til topplassering, men jeg er godt fornøyd, sier Emil.

Otera-lærlingene havnet ikke på seierspallen i konkurransen hvor bare de tre beste ble rangert.

GODE LÆREMESTRE
Både Emil og Stein Ingve har vært lærlinger i Otera i halvannet år.

– I Otera blir vi tatt godt vare på, og vi lærer en masse nytt hver eneste dag av de vi jobber sammen med. Vi må gi kollegaene våre en stor del av æren for at vi havnet i finalen, sier guttene.

De får skryt av administrerende direktør Finn R. Johansen i Otera Infra AS.

- Stein og Emil har gjort en god figur i NM. Vi er stolt over å ha hatt to av 20 finalister fra Otera. Det viser at vi har tilgang på dyktige, unge mennesker - og at de finner gode læremestere i Otera, sier Johansen.

ren_metodedager_otera_2378-(1)Emil Guttormsen i aksjon under øvelsen arbeid under spenning.

ren_metodedager_otera_2404-(1)Trygt nede fra stolpen får Emil Guttormsen evaluert innsatsen sin.