nye-dõrer-nettstasjon_3
På det meste har det vært fem personer i sving under oppgraderingen av nettstasjonen. Montering av dørene var det denne gjengen som gjorde. F.v.: Betongkutter fra Mur i Sør Thor Inge Kjøllberg, energimontør fra Otera Simen Wetrhus og energimontør fra Otera Thomas Rysstad.

Oppgraderte 82 år gammel nettstasjon

En nettstasjon fra 1935 er kraftig oppgradert de siste ukene. Også dørene er skiftet.

- Inngangsdøra og trafodøra var gamle og rustne og ikke så enkle å åpne lenger. Vi skiftet begge to, forteller energimontør Thomas Rysstad i Otera.

- Dørene er laget av stål og vanvittig tunge. Selve dørbladene kantet vi bare ut på gata. De var for tunge til at vi klarte å løfte dem av hengslene, og i tillegg stod trafoen rett på innsida, sier Rysstad.

De nye dørene er laget av aluminium og betydelige lettere å løfte og montere. De er utstyrt med lufteventil som forhindrer støv og skitt fra å komme inn i nettstasjonen.

82 ÅR GAMMEL STASJON
Nettstasjonen på Grim i Kristiansand ble oppført i 1935. Den har vært gjennom en stor oppgradering de siste ukene.

- Vi har egentlig bygd om hele stasjonen. Høyspentanlegget, som før var åpent, er byttet ut. Lavspentskinnene mellom lavspenttavle og trafo er erstattet med kabler. Og så har vi satt inn oljekar, forteller Rysstad.

Den største utfordringen har vært å få inn oljekaret.

- Det er stort og tungt, men det gikk det også. Som du ser, har vi en utrolig mangfoldig arbeidshverdag, sier energimontør Simen Wetrhus.

De gamle dørene var av stål og var blitt gamle og rustne. Simen Wetrhus i gang med å klargjøre nye dører.


Nettstasjonen på Grim ble bygd i 1935. F.v.: Simen Wetrhus og Thomas Rysstad.