tommy_klas-urban
Tommy Fröjd (t.v.) er ny leder i Otera i Sverige. Her sammen med Klas-Urban Hilberth, administrerende direktør for Otera i Sverige.

Ny, erfaren leder for stasjoner

Tommy Fröjd er ansatt som leder for virksomhetsområdet stasjoner i Otera.

51 år gamle Fröjd kommer fra stillingen som operativ leder for ABB Substation, der han hadde ansvar for å gjennomføre både nasjonale og globale prosjekter. Fröjd har tidligere hatt ulike leder- og mellomlederroller i Vattenfall, Swedpower og Svenska Kraftnät.

Fröjd har bred erfaring fra elkraft, med spesialisering innen kontrollanlegg og høyspent. Han har også arbeidet i industrien og med kjernekraft.

VANT TIL STORE PROSJEKTER
For Svenska Kraftnät ledet Fröjd arbeidet med Sydvestlenken, et linjeprosjekt som består av 20 ulike delprosjekter og har et totalbudsjett på 7,8 milliarder kroner.

- Da hadde jeg en del å gjøre med norske Statnett. Også gjennom andre prosjekter har jeg arbeidet med nordmenn, så jeg tenker jeg forstår både den svenske og norske kulturen godt, sier Fröjd.

OTERA FRA JUNI
Siden starten av juni har Fröjd hatt ansvaret for stasjoner i Otera. Virksomhetsområdet består av seks avdelinger; tre som jobber med distribusjon og industri, to som jobber med regionnettstasjoner (basert i Gøteborg og Stockholm) og en virksomhet i Malmø som består av selskapet EET, som Otera har kjøpt opp.

- Konstruksjon og testing blir også mitt ansvar, og i tillegg skal vi bygge opp en avdeling for kalkyler. Det blir en bra miks, sier Fröjd.

- Hvorfor Otera?

- Jeg liker at Otera har egne ressurser i alle ledd fra montører til prosjektledere. Det gjør det mulig å skape et team av medarbeidere som tar et helhetlig ansvar for prosjekter. Otera har også et sunt syn på arbeidsmiljøet, som matcher mitt verdigrunnlag. Jeg har sett montører som bryr seg om hverandre, som er engasjert i å ivareta hverandres sikkerhet. Det appellerer sterkt til meg, sier Fröjd.

LANGSIKTIG PERSPEKTIV
- Og så er det spennende at Agder Energi er eier av selskapet. Det er altså ikke risikokapitalister med korte horisonter, men et stort og tungt selskap med ambisjoner til å bidra til å skape et velfungerende samfunn med el-forsyning til alle mennesker, sier Fröjd.

Når han ikke arbeider, er han ofte å finne på tur i skogen, enten til fots eller på ski. Fröjd er en habil orienteringsløper som blant annet kan skilte med en topp-10-plassering i det kjente orienteringsløpet Tiomila.